Thursday, December 29, 2011

People out there..!! This is it...

Assalamualaikum...

Countdown to 2012..
And me..is challenging myself to give a chance for those out there..
To say anything about myself along 2011 by giving your comment in this post...
YES.. ANYTHING...since there is no need a real name to be put on..right...

And yes I know..it could be hurting or give me a big smile..
because not everyone are pleased on who we are..so,
I try my best to make others happy even it's hurting me..
I try my best to be the best for all of you..
But, I'm not Angel..I'm just a HUMAN that always made mistake..
Which I'm soooo straight person where I don't know what mistake that I had done.

So..this is it..
I hope, with this act, some of your comment can help me to be a better person...
Before I end my post..I would like to say..

I'm so sorry on whatever I had done.
Sorry is not good enough. I know that.
But at least I try to make things better..


(^_^) LIFE
the truth is better than liar
and it also hard to swallow..


Sunday, November 20, 2011

BERSUA KEMBALI...!!!!

Assalamualaikum..

Hyee semua semua... Wow..lama nyeee tak update ini belog. Rasanye bersawang mawang jadi nye nie ha.. Haa..actually, im kinna busy since my las sem break until now. Masa sem break, aku kerja until 2 weeks before naik semula campus. Then, bila da start semula campus busy semula. Yeah, right now im in part 4. Where, almost all of the subject in part 4 are killer paper. I mean the killessst one..grrr.. But the most important things is that, i need to focus muchos muchos more for this sem. Yepla, I need to get excellent result so that it can be use in my practical later on.

Huaah...what more......hmmm...Banyak kot, tapi tak tercapai akal nak tulis per lagi ntah kat blog nie. Nak share some pict but malas nak edit.. Camner tuh..

Anyway, readers..you know what. Right now, I was sooooo grateful and blissful on everything that happen on me. Thanks to ALLAH because gave me the truth path to overcome all the sumption that YOU gave on me. ALHAMDULILLAH....


(^_^) LIFE
this week, boleh senang lenang
for this incoming week and so on..
jangan harap la nak duduk jepp..

Monday, August 8, 2011

Kami Rindu Kamu...

Assalamualaikum..

Siapalah yang kami se-family rindu-rindu an.... Kalau anda ada perasan on my last entry , last word aku ada mention about our old car. Yang mana kami terpaksa menjual "dia" untuk mendapatkan pengganti yang baru. Dahulu, keluarga kami tidaklah seguguh dan Alhamdulillah seperti sekarang. Untuk mendapatkan kereta yang kami ada sekarang, kami kena laa trade in kereta lama ini....

She gave us a lot of memories. She always with us especially when we need her. Yeaa, sometime she also make some trouble like abandon us in the street ( kereta antik camtulahhh ). For me, there's a moment that always make me smile whenever I remembered about it.

Bermulaaa al-kisah seorang kanak berusia 8 tahun yang sedang menuju ke tadika Fardhu Ain (tadika persiapan diri sebelum masuk sekolah agama petang). At that time, Abah yang hantar aku untuk ke sana dengan kereta kesayangan kami ini. Tidak jauh lagi untuk aku sampai di sana, tiba-tiba... teeenggg kteeenggg tenggg tengg tengg (bunyi sesuatu dari bawah kereta).

Aku yang terkejut hanya mampu melihat Abah mengawal kereta. Syukur, tiada apa-apa yang bahaya. Abah memberhentikan kereta di seberang jalan. Then, kami keluar dari kereta just for in case jep.. Tadika aku hanya seberang jalan jep untuk sampai. Tapi, Abah yang takut membiarkan aku seorang diri berjalan ke sana hanya menyuruh aku tunggu sebentar.

Beberapa minit kemudian, ada seorang kawan Abah lalu di situ. Dia lah yang tolong hantarkan aku ke sana. Abah pula setia menunggu mechanic datang. Hmm... Apa ke benda yang bunyi-bunyi kat bawah kereta Abah tu kan.. FYI, it is a exhaust pipe. Patah duaaaaa. Tu yang datang bunyi kteeengg tenggg tenggg tu.huhuh...

Ni baru cerita yang datang dari aku. Belum dari sis2 aku. Each of us, I mean the whole family, had our own experience on this "car". Cerita cerita jugak. Apa jenis kereta kami ni kan. Meh aku tunjuk sikit. Ni yang aku search kat google. Kereta kami adalah Fiat G 124 Special T. Warna kereta kami HITAM. Yups, kereta ini comel, tidak besar and just fit for us.


Haaa..itulah al-kisah kereta lama ku. Even sudah lebih 10 tahuh kami tak dengar berita kereta kami tu. Kami tetap rindu dan ingat dekat dia. Entah jadi besi buruk atau berbakti pada orang lain pula. Mana tak nya, with this car laa yang bawak Abah hantar Mak nak lahirkan aku adik beradik..



(^_^) LIFE
kami sekeluarga bermula dari keluarga yang tidak senang
Mak Abah membanting tulang semata-mata untuk kami
Alhamdulillah, sekarang berkat usaha, sabar dan senantiasa ingat
pada -NYA
kami sudah keluar dari kepompong kesusahan...
Alhamdulillah.....


Friday, August 5, 2011

Ollldiesss

Assalamualaikum...

Wuah..its been a month I did not update this cool blog..oppss..Blog laa....(puasa katakan, semua benda nak foodies). Yeah, the truth is..aku yang sedang sibuk dengan kerja yang aku ada sekarang. Hell yahh..even it is just a cashier but it is still a 'work' which we had to put a lot of energy on it. Thus, it make me more laazieer to post up any entry...dhaaaa....

Okies, whats up with the "olllddiesss"..?? Actually, I just finished up watching Mukhsin directed by Allahyarham Yasmin Ahmad. Banyak kali juga aku dah tengok cerita ni dan aku tak bosan pun. Hmm..at the end of this movie, there is Keroncong song sang by parents Allahyarham Yasmin Ahmad. And it make me remember oldies on my childhood time.

How it could be oldies on my childhood time..?? Haaa..pecccuuu..pecccuuu (sound of flashback on my mind.. =p ). 12 tahun yang lepas..kira-kira macam tu lah. Kami se-family selalu balik kampung yang tak jauh dari rumah kami. Sebab kami boleh balik hari. Only half an hours to be reach at there. Since kami boleh balik hari, so kami pun akan balik rumah pada waktu malam (masa tu mata Aboh saya cerah lagi..muda katakan...).

So, all the way back to our home, Abah selalu pasang lagu Keroncong (yepla, genre untuk umur2 Abah saya..). Serious, until now I never bored on Keroncong song. Once you heard this song, you will have one feeling that that that..aargghh..I just can't spit it out. Just try it out la...then you know. That memories was still fresh in my mind.

Hmm...I miss that moment especially our old car. Entah dah kat mana da kereta tu.. That car bring a lot of memories to us. "She" always with us wherever we are until we found the new one.

Haaa..Kami bukan kejam untuk buang "dia". Tapi ....


............


.................


...................




(^_^) LIFE
haish...tengok cerita Mukhsin jep
buat aku flashback banyak benda..
Apa-apa pun
Yesterday is history and
Tomorrow is mystery



Thursday, June 30, 2011

Yeah, I am proud being one of Md Mohpty family member

Wednesday, June 29, 2011

OMG...OMG...is that TMJ (season 2)

Assalamualaikum........

Wah..wah,...wah...ber-season2 pulak aku nie. Macam banyak sangat update entry kan. Alahai, ni kesinambungan entry yang lepas jep. Mesti ada yang dah start jealous yang aku dapat jumpa TMJ face to face kan.. Bhahahabhaaa...

Last entry aku cakap da something yang buatkan aku say OMGeee buat kali kedua kan. Pa diaaa ceek naa,,,??

Huh macam nie cite nye...Lepas kelam kelibut layang customer keluar masuk kedai, tetiba ada satu lelaki ganteng aka handsome masuk Select (kedai runcit Shell). Sumpah aku tak tipu. Sekali imbas, muka dia saling tak tumpah macam muka TMJ masa masuk army dulu. Aku ingat TMJ, dup dap dup dap jantung aku di buat-nya. Sekali it is just one of the TMJ bodyguard jep la....

Dia beli Chipster 2 and nes tin 2 (pergh...siap ingat lagi la seyh...gila stalker..). Masa dia da dekat depan aku (nak bayar la kan, tak kan nak jumpa aku..bhahaaabhaaa), gila aku rasa nervous, yang mana aku masih lagi nervous kalau ramai sangat nak isi minyak sebab tak xpert lagi dlm bidang cashier.

Nervous ni bertambah lagi bila aku nak scan air tin ni. Hmmmm...banyak kali aku scan air tin ni, tapi tetap tak dapat masuk sistem (sebab air yang baru keluar dari peti ais kan sejuk, so payah la skit nak detect). Huh, tipu la kan kalau dah mamat handsome depan mata kita boleh tak terasa nerbes yang amat kan.

Agak lama jugak la dia tunggu. Huh lepas tu, boleh lak dia melawak dekat aku. “Alahai, ni sebab basah kannn. Sebab tu susah nak scan.” Sebaik dia ingat macam tu bukan ingat sebab aku yang tengah gugup jantung aku ni tengok kau yang macho tu.

Aku mampu tersenyum sipu jep dekat dia (ek eh, malu2 miang keladi gitu). Huish..tu baru jumpa bodyguard yang TMJ, macam manalah kalau TMJ sendiri kan..BHahahabhaaa..


(^_^) LIFE

ishk, entry aku kali nie macam miang yang amat kan..

huish, terserlah lah kegatalan aku...

=P

Wednesday, June 22, 2011

OMG...OMG...is that TMJ..?

Assalamualaikum....

Hye readers... Hows your day..? Must be fantastic than yesterday.. Same goes to me. Hari ini, hari off aku. So plan-nya nak duduk rumah tadak tidur jep. But then, abah ajak balik kampung ambil buah langsat. Huish, sampai-sampai jep, tak dapat ambil pun. Sebab-nya baru lepas hujan yang menyebab-kan pokok licin dan berbahaya untuk di panjat.

Alahai, meh berbalik semula dekat tajuk entry aku kali ni. Aku ni asyik melalut jep dulu kan. Hehehehe... Ok.. TMJ = Tengku Mahkota Johor. As for readers information, Kembara Mahkota Johor (KMJ) was started on 20th June. And the first destination they go is Pontian. Hehehe... On that day, aku kena shift petang. So, masa aku on the way pergi kerja tu tersempak lah KMJ. Gila panjang dan kalau tak salah aku panjang KMJ kali ini sepanjang 3 km. Huish... panjang panjang panjang..

Ok..apa kaitan yang aku OMGeee sangat tu kan... Heheheh..actually, malam tu.. One of KMJ's cars singgah isi minyak dekat Shell. Masa tu dalam pukul 8.30mlm ++. As usual, on that time it is peak time at Shell. Sebab-nya masa2 tu la orang datang isi minyak. Dok aku terima duit dari orang untuk isi minyak..tup tup da kereta Land Rover park nak isi minyak dekat island 1 & 2 ( island tu = pam minyak no 1 & 2). Guess what, no plat dekat kereta Land Rover tu adalah TMJ. Perrghh..dalam gawat ramai2 orang nak isi minyak, aku ble ternga-nga kejap.

Im guessing that, there is no TMJ or his sibling in the cars. Yepla, mana boleh buat TMJ tertunggu untuk isi minyak. Their driver mesti da isi before start the journey kan. But that assumption boleh disangkal jugak. Sebabnya, kenapa ada pak polisi guarding dekat jalan keluar masuk Shell ni kan. Lepas tu siap ada kereta2 yang guard around TMJ car. Tak kan lah mereka-meraka ni nak jaga bodyguard and driver TMJ kan.

Okies..what make me say like this again..OMGeeee..OMGeee...is that TMJ..? and again..

guess what

........

.......

.....



Ok..to be cont on my next entry..
Hahahahah


(^_^) LIFE
alahai, aku dah penat sebenar-nya nak taip2 ni
tu pasal tu be cont..heheheh
till then..
Wassalam