Sunday, May 16, 2010

aku da cakap da...famly aku mengong...

first sekali,
before dinner...da la aku bual2 ngan alom...

aku : long, aku da kawan..yg da 5 ke atau 4 org adek bradik...yg bongsu jerp pompuan...
long : owh..ABG2 dier semua LAKI la...

( short note , nak tny abg tu laki ker pompuan..?? )


secondly,
masa tu Along tgh baca paper. Pastu...

long : sian mokcik nie ha..jumpa rangka anak dier..
aku : da mati ker..??
long : kalu da rangka..??
aku : long dier jumpa kat maner..??
long : kat parit..sian lar...anak dier ilang dari bulan 11 tahun lepas..
aku : parit mana long..??
abg aren : parit botak ( nama satu tmpt kt pontian )

( short note, aku mmg bangang dok tny da mati ker sedangkn mmg tinggal rangka jerp budak tu then..husband along, abg aren menganjing aku kata jumpa kat parit botak....haish...)


thirdly,
tengah tgk tv rtm 1..prog national geographic..

long : haqq..tgk nie ha..banyak nyer singa laut.
aku : long aper erk in english singa laut...adek lupa la..
abg aren : lion fish la..
( menjawab dengan confident tuuu )

( short note, anjing laut = sea lion ...so...heheheheh )


forthly,
masa tgh dinner,

abah : mak, abah takde alamat umah member abah ni la..cik mut mintak antakn kad jemputan dier..
mak : abah antar la surat kat rumah member abah tu..mintak alamat umah dier..

( short note, mak suwuh abah anta surat kt member utk mintak alamat umah..pikir2 kan..)



(^_^) LIFE
ha...slalu aku cakap kan....aku rindu sesangat kat umah and family..
ha..ni lah yg slalu jadi kat umah..macam2 benda jadi..
tu pasal aku mmg rindu giler kat umah bile da lama x balek...
benda2 mengong nie mmg slalu jadi..mak abah lak kaki layan anak2 dier..hehehe


1 comment:

abah dan mak haqq said...

aku mengom ke ko yang mengom..?!hahahaha