Friday, June 25, 2010

.....


(-_-") LIFE
nothing turns into good..


Wednesday, June 16, 2010

lu silap besar bhai..

haish...x tau la kan..kenapa lelaki nie kalu bawak kete tak menyabor-nyabor..kalau sebab munasabah takpe..haish...

nier berlaku kat aku sendiri..camnie..kat simpang 4..tunggu traffic light..by the time ijau..aku pown gerak..but then, tepi aku trelar..so, aku kena la slow down kasi dier jalan dolo sebab simpang tu agak kecik skit..bile trelar tu da gerak dolo dan lepasi jalan yg kecik tu..baru aku ble speed up..

then..da la satu mamat nie..bawak kete yg dalam tu ada anak dan bini...kat blakang kete aku..x menyabor-nyabor...bukan aku nak slow sgt tadi..da memang kena slow bagi trelar jalan dolo..dah tu..nak aku kena himpit ngan trelar..haish,,lu kalo nak mati dolo g la..jangan nak libat kan wa dan anak bini lu tu..

pastu..nak marah lak kan..dengan cara maen cucuk2 lak kat blakang kete aku.perggh...memang lu silap la bhai...main2 ngan wa..lu igt wa nier pompuan kuno ker bhai..yg lu pikir skali cucuk wa trus takowt..per lagi..aku pown..slow gyler la bawak kete..dier nak potong wa..tpi x leh..sbb da motosikal..hahahha.....memang lu kena...skali lagi wa mention..wa bukan pompuan kuno..


(^_^) LIFE
idop tu kalu da berfamily..jaga2 la diri dan family tu..
jangan nak puaskn hati..pastu bahana kena kat anak bini..



HR...??

HR..banyak tu maknyer nye....meh aku senaraikn jap..
HR = human resource
HR = halimah rempit..
HR = hans...raya..
p/s : pepahem jep la..awat kawe x sebut penoh..nnti mr hans cari kawe malam2 nnti..hehehe

apa motif aku wat entry pasal HR nie erk..huish..nie ha..aku sebagai adek telah dibuli oleh kakak2 nyer dengan dipanggil HR..ada ke patut...camnie..

satu petang..masa tu aku tengah dok makan..aku tau la aku kuat makan kan..da macam ikan buntal da..hehehe.xper2 nnti balek kolej x leh makan camnie lagi....uuwwaa...ok2 back to our story..pastu tetibe

alom : besar nyer HR nie..
aku : mana2 long..
( dengan gelabah dan tercari-cari mr Hans tu kat ner... )
alom : tu..
( jari2 nyer menunjuk ke arah aku yg sedang makan )

perghh...pelepek...kena kat muke sendri...bleh lak aku yg kena..then, angah x ble bla ketawa x enti...yerpla..aku la HR nye kt uma nie..yg bukak tudung saji dan ecebok tuk cari benda2 yg bole makan..xper2...uuuwwwaaa....


(^_^) LIFE
sejujur nye..badan aku makin naek dowh..
soo..what...


Saturday, June 12, 2010

lepas benak kat dada nie ha..

da lama da x post new entry..
hmm..this is about my result..yups..finally, i got my result..and it is muchos..muchos bad..huish...
but yet...aku still bersyukur dengan apa yang aku dapat..
alhamdulillah...lulus..nak DL..hmmm..in my dream jep la..hehehe..


(^_^) LIFE
seem like that I have to work much harder after this..
yups..much2..harder..
ajieq..keep it in your mind..you choose this path..

Monday, June 7, 2010

mimpi yg indah....

last night..aku ade mimpi nie ha..bagi aku..bersyukur sesgt dapat mimpi nie..and lagi bersyukur kalu betol2 terjadi kat aku...

mimpinyer adalah...
aku bermimpi yang aku dapat mati atas pangkuan mak aku sendiri..dan aku alhamdulillah sempat mengucap..mata nie tertotop rapi dengan seyuman yang terukir di bibir aku nie...top2..dengan slowly,..mata aku terbukak dan kembali semula ke alam reality...hmmm..dalam mimpi tu..aku sempat jumpa alom dan angah..tapi abah..kenapa aku x sempat jumpa abah..hmm..kalau betol masa aku sudah tiba..kalau boleh..orang2 yang aku sayang ada di sisi aku..amin.....

pastu, ptg tadi aku tanya abah..
"abah..semalam abah ader merajuk ke atau terasa hati kat adek tak..??"
and as usual. aboh aku nier kaki melayan anak nyer..
"ha ah..banyokkkk abah ada terasa,,,saket hati lagi lah.."
heheheh..abah...abah..

hmmm...conclusion is..aku saje jep nak citer benda nie..sebab aku rasa macam betol2 masa mimpi tu...but still aku senantiasa doa kepada ALLAH supaya beri aku masa lagi untuk berbakti kepada kedua orang tua ku...bagiku..kebahagian mereka adalah kebahagian aku jua...


(^_^) LIFE

YA ALLAH,
kau berikanlah hambamu ini masa dan ruang untuk berjaya di dunia dan di akhirat..
kerana, hambamu ini, bukanlah pinta untuk dirinya, malah untuk kedua orang tua nya..
kejayaan ku, kebahagiaan adalah datang dari MU
namun, aku tetapo redha dan bersyukur dengan segala pemberian MU terhadap diriku..
amin..

Friday, June 4, 2010

benci ari nie

sebab2 munasabah

1. x cokop tido malam tadi sebab aku selesema..
2. selesema x baek lagi..
3. kemas bilik kasi luas skit sbb nak pasang kabinet kat bilek aku dan bilek along
4. bile kena kemas tu kan..bnyk la habuk yg kuar kan..dan aku tengah selesema kan..mmg ter-BAIYYEEKK...
5. nanti bile da siap pasang kabinet..ada habuk la kan..kena kemas lagi..
6. TMJ datang Pontian hari nie..sampai hati x datang jenguk adinda yg selesema nie ha.. =(


p/s = hak no 6 tu kan..mmg tgh prasaan nie ha..hampeh..


(^_^) LIFE
tomorrow monyet, pn norol aini telah mengambil tender utk memasak makan damai pengantin
maka, dengan ini secara rasminya, assistant @ anak2 nye kena turut mengikuti nye..
huish...mesti mak banyak tol idea dier nak masak pe..
anyway..just to shows that..
WELL, MY MOM'S COOKING IS THE BEST..