Friday, August 27, 2010

PROG JATI DIRI FINANCE


yes2..i'm back..
last saturday...aku da ikut satu prog finance..aku nye course la kan..program tu namanye PROGRAM JATI DIRI..kami wat amal jariah la bulan ramadhan macam nie kan..kami pergi melawat Rumah Kenangan dan Rumah Ceshire..semua tu kat Larkin, JB..pergi hari sabtu pagi.. balik ahad petang..

bertolak dari UiTM Segamat..tgh hari Sabtu..first destination bile sampai JB kami pergi Rumah Kenangan...rumah tu untuk rumah orang2 tua...dan juga untuk pesalah yang dikenakan hukuman committee service...best sesangat kat sana...dapat hilangkan rindu kat parents...best2.. meh aku kasi sedikit gambaran kat sana.. ( actually banyak pict gedik kami jerp...heheh )

kami bergambar dengan mak cik nurul..comel kan..huuhuh...mak cik nier suke senyum.. dia layan jep karenah kami nier..
( p/s = bukan ker kami nier yang kena layan mak cik..?? )


nier kira general view la untuk nak temgok penghuni Rumah Kenangan...
( p/s = yang muke muda x lah kan..tu kawan2 aku la kan..)


kalu dapat nampak..nie pepakck Rumah Kenangan...ada satu pak cik tu pandai betul berpantun.. kalu pembahas pantuan dunia pown ble kalah wowww..


nie kawan2 saya...
from left..bella,me,pura,saza,ada and noni..


memandangkan camrea member wa sesangat la maju kan..
meh kami bergedik jap..huhuhu


okies...untuk first day trip nie..kami habiskan masa di Rumah Kenangan...dari tgh hari sampai habis terawih..best....then....kami tumpang tido kat Politeknik JB..awal nye nak tido kat UiTM Larkin jep..but then, capacity kami yang ramai...x dapet leh cek nak tulun..huhuh..

okies...for the second day..kami pergi Rumah Cheshire..rumah nie utk OKU...tpi swasta punya..kat sini pown best sesangat..sebab penghuni kat sana happening wooow....nier da la skit2 pict kat sana..meh temgok jap erk..


yang ber-wheel chair tu nama dier Intan Syafinaz..umur dier 15 thn...sangat peramah...suka sangat bile kami datang..x abis2 nak bual..best..


kalau tak salah nama dier zamri...dier nie pandai nyanyi woww...suara ble tahan..kalah artis..huhuh..tpi dier mmg rock...yeah..
( p/s = dier mintak amik pict ngan wa wooo..huhuh...cam arits jep aku nier kan..hehehe )


yang berbaju biru tu pulak..penghuni jugak kat Rumah Ceshire..tpi aku lupa la nama dier..
kelebihan dier..dier pandai dance..nier dier tengah dance la nier..tpi bukan la cam street dance kan...tpi ok wat..dari aku yang lamsung x kaku jep kan..


sesi bergambar dengan adik Intan...

tu jep la...sepanjang trip or program nie..memang sesangat best..betullah kata orang kan..kalu kite fikir positive..so the outcome will be boost up..yeah..i'm totally have fun on that day...if I get another chance to attend that program again..yesh....without any word..I would like to join it again..hoyeah..

but before I end my kekarangan nie kan..lets take a look several pict of kegedikkan kami jap..huhuh...

this the outcome when we try to snap a pict when we flew to the air..
( terbang la sangat kan..)
yang kat bawah2 nie..before the outcome okies...




nier nak jadi senget skit....ala macam ombak kan..tpi jadi ong bak lak..heheh




thats all...huhuh..so conclusion is I have fun on the day..yeah...if I have a chance to attend this prog..yups..absolutely I will go for it...yeah...


(^_^) LIFE
countdown going back home for Hari Raya Aidilfitri..
mak, abah, alom, angah, haqq and cek aren..
adek rindu anda2 sekalian...


No comments: