Wednesday, September 8, 2010

ngunge ngapi...!!


ngunge ngapi tu bile budak2 umur 4 tahun baru petah bercakap..huhu.. Kalau orang dewasa nie kan bunga api la kan. heeheheh.... Ha ah, aku main bunga api tadi. Tu pown jiran kasi bunge api free. Hehehee. Meh2, aku kasi tengok skit erk. Aku main sama adek2 angkat aku. Memule layan jerp..pastu aku pown ehem2 la..Galak main bunge api sekali. Jadi tai long lak..hehehehe






Tu jep la yang pict yang sempat aku snap. Tak banyak sebab aku pown tengah sebok main bunge api gak...Kalahkan budak2 tu lak kan... HUHUHUHUHU


(^_^) LIFE
mood = rumah manis rumah + raya


Tuesday, September 7, 2010

terima kasih kengkawan... =)

haaaa..
hari nie, aku berbuka puasa dengan x-schoolmate aku..Rindu bebenor dengan mereka2 nie. Kami makan kat Kemangi, Pontian. Sedap wooo, sampai senak perut di buatnya. Memandangkan nanti one of our friends will fly to UK. So, before dier fly, kami pown nak la berlepak-ing dengan die with others..Plus jugak, memang kami susah nak jumpa. Kalu tak cuti, tak jumpa la hendaknya. Nie aku share skit some of pict masa makan erk. Aku kalu da makan kan, memang aku tak amik gegambo nie. Aku focus kat makanan jerp, heheheh. Semua pict2 nie credit to Ella Ahamd sebab dier yang tukang snap pict.

nielah yang dapat hadir. While the others, ada yang belom balek kampung lagi and ada yang ada hal. But, kami tetap ingat kat dorunk.

( me and tikon )
tengok tangan aku kat pict nie.
( syiro with me )
ha, cube tengok kesamaan pict atas and yang nie. Apa sama..??
tang tangan la kan. Tangan yang tak abis2 ratah lauk..Sedap wooo...
( form left - husna@senah, qilah and ummu )
( form top - izzatie, yana the purple, ella, ummu the spacky and qilah )

ha..tu jepr..Ada manyak pict tapi semua tu bukan kat handset aku. HUHUHU. Nway, the conclusion is I had soo much fun with them. Yeah, hilang semua rindu dah...I LOOIKE AND HEART THEM SO MUCH LAHHH...!!!



(^_^) LIFE
hopes that our relationship is till the end of our life..
amin...



Monday, September 6, 2010

baju raya hilang..!!!

haaa...
sekarang nie baru ada mood nak cerita pasal beg aku yang kena curi atau orang tersalah amik.

Camnier ceritanya,
bertarikh 4hb...

Aku kena naik bus Maju Express yang dari JB ke Pontian pukul 6.30 ptg. Jadinya sepanjang perjalanan adalah gelap sebab hari makin malam. Sebab bus dari Segamat tak der direct ke Pontian.

Then, time aku naik bus Maju nie, time klimaks. Ramai la manusia gunakan perkhidmatan bus nie. At first, aku kena diri. Sit semua dah penuh. So, kenalah diri. Pastu, sampai satu tempat nie, dapatlah aku duduk. Aku kenalah tinggalkan beg baju kat depan. Dekat dengan driver. Aku tak boleh bawak sekali ke belakang sebab bus sempit.

Aku bawak 3 beg iaitu bag pack, handbag and beg baju. So, aku pegang beg pack and handbag. Sebab, dalam beg tu da barang2 yang mahal, like my lappy and purse. Sepanjang perjalanan JB ke Pontian tu, ramai la manusai yang turun naik bus.

By the time da sampai Pontian, aku pown menuju ke hadapan untuk turun bus. Before that, aku nak ambil la beg aku tu. Tengok2, tak der. Aku cari lah seluruh bus termasuk tempat letak luggage, yang kat bawah bus tu. Memang totally disappear.

Pergh, nak menangis aku di buatnya. Aku pergilah ke counter Maju tu. Tanya. mana2 tahu driver amikkan pastu letak kat counter ke kan. Tapi memang tak der. Dengan perasaan yang punah berkecai. Aku pon terus ke kereta untuk balek. Camtulah ceritanya...

Conclusion nye. Dalam beg tu ada beberapa helai baju untuk jemjalan plus sepasang baju kurung favrot aku, SEMUA SHAWL BARU, buku and..ha,,naseb suwey la pencuri tu sebab dalam beg tu jugerk da inner wear aku.


(^_^) LIFE
takper lah. Aku amik iktibar dari benda2 nie..
and aku think +ve yang semua tu xder rezeki
so, for the next time, I would be more careful..



Sunday, September 5, 2010

giler saket..!!

benda tu datang lagi..
dulu pernah, kali nier pun kena lagi..
ingatkn dah boleh luper benda2 nier..
ingatkan kalu benda nier jadi lagi, aku boleh handle in easy ...
tpi, hati kan..
hmmm...
ntahlah, harap2 benda nier tak buat aku macam dulu lagi..
sekarang nie, aku nak focus pada study..
jangan ko ingatkan lagi..


(^_^) LIFE
aku nak focus on study
kalu benda tu datang...
hmmm..Ya ALLAH, Engkau kuatkn lah hati hambamu ini..
amin...




Saturday, September 4, 2010

4/9/2010 at 2.10pm

I'm stilled at home waiting for my departure BUS jep at 4pm.. Uwaaa..can not wait anymore. Just now, aku baru jawab test QMT 425. Oh yeah, it's totally felt good about it. Alhamdulillah, I can answer it. huhuhu..

So, right now my mood as usual RUMAH MANIS RUMAH and mood raya. Nie aku tahan mata dari tidur. Sebab, nanti dalam bus aku boleh tido dengan nyenyak. Hehehe.

Suasana kat rumah sewa sekarang nie. Dalam rumah hanya ada aku, Diana and Tasha. While others, dah balik umah semalam and pagi tadi. Aku tengah tengok cerita ayat2 cinta kat TV 3. Hanya dengar bunyi kete lalu lalang and tv. Hmm..quite bored. Tak per.. Sesungguhnya aku sesangat sabar nier.. Perot pulak,huhuh as usual. Lapar nyer pergh mak aih. Macam budak baru nak belajar puasa.

Hmm.. Per lagi erk. Tu jep kowt. Hati nier memang da kat rumah la. So, mood nak taip menaip blog ni kurang banyak. Nie kira maen merapu jep. Sorry erk.

...STOP....


(^_^) LIFE
doakan erk perjalanan aku balek nie selamat hendak-Nya
amin..


Friday, September 3, 2010

where is my soul..??

aarrgghhh....
semua org tengah packing barang nak balek raya..yang aku lak. Sebokkan diri bukan dengan ber-packing barang. Tapi dengan question past year..
haaa..Pelik kan..Tu pasal la kan. Asal aku kena sebokkan diri dengan question past year..mana tak nyer. Esok aku ada test 1 QMT 425. So, hari ini kena la berkorban masa untuk buat revision. Kira pejam mata jepla bile tengok budak-budak housemate packing barang.

People, you know what. My soul is already gone for a while. huhuhuh.. yerpla kan. There is quote says that, "body is here but mind..? It's somewhere else.." hmmm. Actually, at first aku tengah buat revision kan. But now, aku tengah ber-blogging lak erk..heheheh. Tak dak mood nak buat question past year lagi. My soul is GONE. My mood right now one and only is RUMAH MANIS RUMAH..!!!
...TITIK..


(^_^) LIFE
.... nak balik rumah...!!
tak sabor laa..!!


Thursday, September 2, 2010

KENAPA TAK BOLEH UPLOAD PICT..!!!

grrr...
benci betol la kan...aku nak upload pict kat belog nie..but then, tak lepas2..ntah naper..macam kena curse la dowh..huish..
nak share sotry morry pasal housemate aku..yerpla..sekarang nier kan aku tinggal luar..means, aku tak dapat kolej..kira jadi NR yang sesangat setia la kan..huhuh..nak share pasal housemate aku yang sesangat la ROCK la seyh..huhu..hmmm..nway...next time jerp la erk..but I will share this happiness with you..just wait okies.,


(^_^) LIFE
can not wait going back home,
means I stilled at campus
mood = raya
body here but mind..??