Monday, September 6, 2010

baju raya hilang..!!!

haaa...
sekarang nie baru ada mood nak cerita pasal beg aku yang kena curi atau orang tersalah amik.

Camnier ceritanya,
bertarikh 4hb...

Aku kena naik bus Maju Express yang dari JB ke Pontian pukul 6.30 ptg. Jadinya sepanjang perjalanan adalah gelap sebab hari makin malam. Sebab bus dari Segamat tak der direct ke Pontian.

Then, time aku naik bus Maju nie, time klimaks. Ramai la manusia gunakan perkhidmatan bus nie. At first, aku kena diri. Sit semua dah penuh. So, kenalah diri. Pastu, sampai satu tempat nie, dapatlah aku duduk. Aku kenalah tinggalkan beg baju kat depan. Dekat dengan driver. Aku tak boleh bawak sekali ke belakang sebab bus sempit.

Aku bawak 3 beg iaitu bag pack, handbag and beg baju. So, aku pegang beg pack and handbag. Sebab, dalam beg tu da barang2 yang mahal, like my lappy and purse. Sepanjang perjalanan JB ke Pontian tu, ramai la manusai yang turun naik bus.

By the time da sampai Pontian, aku pown menuju ke hadapan untuk turun bus. Before that, aku nak ambil la beg aku tu. Tengok2, tak der. Aku cari lah seluruh bus termasuk tempat letak luggage, yang kat bawah bus tu. Memang totally disappear.

Pergh, nak menangis aku di buatnya. Aku pergilah ke counter Maju tu. Tanya. mana2 tahu driver amikkan pastu letak kat counter ke kan. Tapi memang tak der. Dengan perasaan yang punah berkecai. Aku pon terus ke kereta untuk balek. Camtulah ceritanya...

Conclusion nye. Dalam beg tu ada beberapa helai baju untuk jemjalan plus sepasang baju kurung favrot aku, SEMUA SHAWL BARU, buku and..ha,,naseb suwey la pencuri tu sebab dalam beg tu jugerk da inner wear aku.


(^_^) LIFE
takper lah. Aku amik iktibar dari benda2 nie..
and aku think +ve yang semua tu xder rezeki
so, for the next time, I would be more careful..



No comments: