Friday, December 31, 2010

End Of 2010

Assalamualaikum..

Hello people..Wished that all of you are in healthy...

Okies, today's post would be some pieces of me along 2010..Not soo much..but quite important in my life..


Firstly, it would be for early of 2010..hmmm...I got a chance to further my study in BBA ( Hons ) Finance. At this moment, it was tough decision to be made. It is because I am still in Diploma which I had to quit from Diploma and cont in Degree. I had to took this risk as I got many advised from people that got more experience than me. So, today I already going into Part 3 in BBA (Hons ) Finance. And I was sooo grateful because Alahamdulillah and Insya'allah I can cont this study till the end.


Secondly, hmm...what is about erk...

....

.....

......

Ah haaa'....I got CULTURE SHOCK.. Yes yes and yes, I admit it and I was not ashamed about it. It was happened when I entered to UiTM Segamat, which I made decision to further my study in Degree at here... As your information, I never being far away from my family. Huishhhh....At that moment, I was sooo depressed to cope myself at there. Yerpla, my previous campus was small and there were only about 3 or 4 hundreds students. But, UiTM Segamat..emmm... The moment that I will never forget about it when I was in examination week. At that time, only ALLAH know what I felt about. And the only person that always support me from the beginning is my harta karum aka F A M I LY...


Thirdly,
About family...hmmm...nothing change.. Still happy. But I would like to say its become happier for every each day that we go through. And...thinking that BILE ALOM NAK TAMBAH FAMILY LAGI..!!
huhuhuh


Forthly,
After I go through for 2 semester as Degree students, now I can cope myself at there. I already known how to study, how to make and manage friends and the most important things I know how to manage myself from IKUT KATA ORANG JEP into INDEPENDENT person. That a lot meaning for me to be independent person. From that word we can describe that ho far we can go without depending other person. Oh, I want to correct certain things here. Maybe not fully independent. But right now, I know part of me is already matured.


Okies..I ends my Pot Pet Pot Pet right now to close up my post for end of 2010..



(^_^) LIFE
Thats all the journey of my life along 2010
Maybe there were things that I left it behind since I don't think it should be written..
I don't want to make others feeling hurt even tough maybe this article is not about them..


Saturday, December 25, 2010

Kak Nurul's Reception

Assalamualaikum...

Sabtu lepas, dua pupu aku kawen. So...aku bukan nak citer how grand it was ( but memamng grand per..camtek2 lak tu...), but aku nak citer ke-best an pada hari tu. Per yang best sangat kan..Best la..sebab masa2 nie la semua sepupu sepapat sepipit bertembung bersekutu ber-menugmpat..ooppsss..terlebih lak..hehehehe...Macam biasala kan...Aku suke share2 some pict yang sempat aku snap masa hari tu...Tapi kan, since semua orang busy dengan kerje masing2 and aku sendiri pown kena tulun menulun , so skit jep la aku dapat snap pict masa tu..Meh aku tunjuk skit..


Eh eh...salah tunjuk la..uhuh..temgok jep la..

Haaa...baru betol
Okies..aku tumjuk dulu la...reception Kak Nurul nie..
Haaa..Ni la Kak Nurul..
Camtek laaa...suke2..
Naaa..nie jep sedara2 yang sempat di snap...
X best betol kan..
Haqq buat muke hensem dier kat Tok Mak

Wookkeeyy...Cukup2 la tu aku rajin nak edit and menge-post kan...Nie pown, aku merajin kan diri mem-blog sambil temgok citer cekarama TV3. Sampai habis da citer tu, tak siap2 post aku nie...hehehe...Nanti, for my next entry insya'allah maybe aku nak share pasal wedding kat taman aku nie erk..

Till then,
Doottt . . . . .


(^_^) LIFE
Next Week da nak balek Segamat da..
Means cuti sem da abish..
uuwaaaa...
Sedih kesian...huhuhu


Thursday, December 23, 2010

Cuzzy Day Out

Assalamualaikum...

Woookee...Last Wed, aku, Angah and Cek Ateen ( my cousin ) pergi menjalankan diri ini berhiburan bersama. Yeah, memandangkan Ateen dah abish SPM and me with Angah berasa buhsan di rumah, so kami pown buat decision jemjalan ke JB temgok mobie kat JJ Tebrau. Kami temgok cite Narnia. Citer best kire tak rasa rugi beli tiket mobie instead waiting for the DVD. Ala...pergi pown da tujuan jugerk la..Tujuan utama adalah aku..Aku kena hantar handset aku pergi Sony Ericsson Center. At last, handset kena masuk wad for a week. So, until now aku still tak amek and tak on phone aku. ( Pikir2 cam nak beli baru..ahaksss...GEDIIKKK) . Like usual, aku akan men-share kan serba skit pict2 kami berjalan bersama..


First place yang kami serbu bile sampai,kami pergi beli tiket then pergi makan la derr..makan kat RasaMas.
Cek Ateen, my cousin
p/s - mude tapi kakak sedara aku..ahakss..
Kekepoan di kala menanti makanan sampai
Then, waalaaaa...my foodieesss
p/s - ada yang sedang mencuri wedges aku..
Then, after a while the food became like this...ahahahahah
Da konyang pergi la restroom jap before temgok mobie
p/s - per la minah sorang tu cari2..
Jap, aku pown nak gedik ni haa...
Yeah, inilah cucu2 Ahamd Bin Omar

Ha...Tu jep aku sempat snap menyenap ..Da bayak lagi, tapi tu jep aku sempat nak edit skunk nie atau kata laen tu jep yang aku rajin nak edit...huhuhuhu..

If nak tau, aku and Angah jarang keluar camnie without Alom. Lagi2 before Alom kawen. Memang kami nie bile cuti jep macam belangkas. But, since Alom da kawen nie. Terhad skit. Terhad dari segi nak temgok mobie. So, kalau korunk perasan dalam pict nie tak der Alom kan. Ha..Alom tak dapat nak follow sebab Cek Aren aka husband Alom, kejer. So, tak leh la dier ikut sebab takder saper ble teman Alom and Haqq (anak Alom) bile kami tengah temgok mobie. Agak sedih la aku and Angah meniggalkan mereka di rumah kebuhsanan. So, bile sampai2 umah jep kami pown menebus kesesalan ini dengan bawak Haqq pergi jemjalan. Tak pergi memaner pown, bawak Haqq pergi temgok laut Pontian jep kat tembak Pontian tu ha...Meh temgok skit..



Finally, Haqq gumbira jugark..Bukan before this, Haqq tak gumbira. Cume, pepahem jepla bile seorang budak yang dapat di bawak pergi jemjalan. Seronok sakan la dier kan..huhuh...Cian Haqq, kena timggal mokcu and mokngah. So, thats all that I would like to share it with you all. Maybe it was not soo interesting for others, but for me I dont think so. Because for me, everyday is special and very looking forward for my next day.


(^_^) LIFE
Yesterday is history
Today is reality
Tomorrow is mystery


Wednesday, December 22, 2010

Mohpty's family berskype-ing...

Assalamualaikum....
Jawab jangan tak jawab..jawab jangan tak jawab...huhuhu

Okies, hari nie punye post aku nak cite pasal Mohpty's Family aka family guy..ala yang cerita katun Stewie Griffin tu. Ala..cite ringkas jep.. Cite kami berskype dengan Angah yang nunnn jauh di sana...Penang jep kowt. Jauh la sangat kan...huhuhu.. Sesungguhnya kami merasakan cuti sem ini sangat singkat sebab jap jep Angah daaa balek semula campus..Angah kena balek awal sebab dier AJK kolej yang kena datang awal untuk uruskan pendaftaran masuk namti... Da2, malas nak cite..Meh temgok jepla gelagat kami sekeluarga berskype..Before that,

P/S
sowie la..Abah saya dalam pict nie sheksi sikit...huhuhuh...
pastu temgok la gamba kecik ujung atas belah kanan..temgok si kenit...mengada-ada
then, saya takdok dalam pict sebab keadaan TAK mengizinkan..ahakss..

( 2 pict bawah nie dari lappy aku )
( nie dari lappy Angah. Angah share pict time tu jugerk )
nie time bile semua kate cenyuumm..!!


(^_^) LIFE
hmm..pejam celik pejam celik..Da abis cuti sem..
Rasa macam tak cukup kan..Takpe, belajar katakan..
Lagi satu, punye le terasa sunyi Angah da balek kan..da berskype..
Padahal Angah balek Penang semalam..huhuhuh
Pe2 pun, kami se-family memang akrab. Begitu jugerk sedara mara...
Aku, Alom and Angah mamang kami akan rasa tak complete
if one of us tak der bersama..uuwaaa....
ITULAH KELUARGA MD MOHPTY & NOROL AINI...


Tuesday, December 21, 2010

spirit..spirit..where are you...

is wishing to update blog
and actually I got many things to be share..
but...
got never guts and wish to do it..
hmmm..


(^_^) LIFE
maybe because Angah already going back to her campus..
it is just sooo early..
so, the mood would be like this (-_-")


Monday, December 13, 2010

sarkus...sarkas...clown...badut...

Assalamualaikum...
Kenapa aku wat tajuk entry aku kali nie cam nie kan..Haaa...last entry aku da cakab yang sis2 aku nie badut2 aku...huhuhu...Jangan marah Alom, Angah...aku gurau jep..Tapi it is the fact kan...hehehehe...Mereka nie suke sangat buat aksi-aksi yang ble buat aku tak jadi nak marah atau merajuk...Kalu aku merajuk ngan mereka nie pown..Tak kan tahan lama nyer...Selalu nyer adek yang jadi badut untuk sis2 mereka kan..But, kali nier terbalik. Alom and Angah yang camtu. Nie pewaris mereka dah jatuh kat anak Alom..Haqq ler..haish...Paling mereka terrer kan adalah buat aksi mimik muker..Memang tak la aku dapat snap pict by the time mereka buat mimik muker kan..But, I will not disappointed you..I still will show some pict that can prove it..
Tadaaaaa....!!!!!

Ini Alom
Ini Angah
Ni pewaris, Haqq

Haaa..kan..Kami memang suke buat muke..Tu belom Mak and Abah lagi..huuhuh...Ok..tu jep aku ngarut kali nie. Nanti, if aku rasa aku da benda menarik yang perlu di share aku post ok. Tu pown bagi aku jep menarik kan..hehehe..Ok..
Till then...dottt...


(^_^) LIFE
Pejam celik pejam celik da masuk December..
And hari nie jep da 13/12..
Tak lama lagi da naek cuti sem,,,
Uuuwwaaaa...nak cuti lagi..


Thursday, December 9, 2010

jeng..jeng..jeng.. ( part 2 )

Assalamualaikum people..
Owh k....Last post aku da show some pict ( some ke..bukan only one jep ke..).So, today's entry aku nak sambung balek post yang lepas...

Last Tuesday, aku pergi jemjalan ngan alom, angah, cek aren and haqq. Ala, tak pergi mana2 pown. Pontian jep bhai..Pontian2 pown, best per..sebab aku pergi tempat tu kalu dengar cam jauh jep..hehehehe.... This trip become exciting because there are my sis..weeeeee...Like usual, aku yang sesangat rajin untuk "menaip" akan mempersembahkan aktiviti dengan PICAH.....!!! weeee


Wookeeyy...Di sinilah kami beriadah...
( mali2..sapa mau masuk..kena bayar dolo maaa )
( ok..the journey is beginn.....)
( do's and dont's along the way...)
( ha,...ni la yang buat tempat nie special..sila baca yerppp)
( start to walk...aiyak..ponat nyeee )
( da pown sampai, The Southern Most Tip of Mainland Asia )
(this is our next destination )
p/s - means another road to be walk...
( This is the way to go that place...)
( My "MODEL" la sangat...)
( Take a break after a long journey...)
( The view form there )
( Okies,, hari pown da nak senja, kami pulang la sihhh)

Orait..thats all..Aku nie kan karang panjang2 tak pandai sangat..Tapi kalu gossip ke..celoteh ntah pe2 ke..boleh la tahan...ahahah...Hoooo..ok2..otak da kering buah pikiran nak tulis apa...Jadi, habis sini jepla celoteh aku hari nie..huhuh..Pe2 pown, aku gembira dapat share journey aku nie kat korunk even tak best mana pown bagi certain people. Aku just suke jep share benda2 yang aku rasa best...Lagi2 bile aku dapat hang out dengan sis2 a.k.a badut2 aku...Okies...

Till then,,doottt...


(^_^) LIFE
TQVM to abah,mak,alom, angah, cek aren and Haqq
because make my day miserable in term of exciting babe...!!
These people make my life sooo colorful..
I heart them soo damn much..
p/s- nape aku panggil sis2 aku badut..ha...thats for my next entry...