Sunday, January 30, 2011

Al kisah Pokcik Drebar bus SnS

Assalamualaikum...

Drebar bus Sns..?? Ada apa dengan pokcik nie. Haaa....Aku tertarik dengan pokcik nie. Al kisah terjadi pada 27/1, bus SnS ke JB jam 3 ptg. Bermula lah perjalanan seorang anaknda yang duduk di seat no 7, pulang ke kampung halaman nya. Hujan yang rintik2 kemudian di susuli lebat pulok menjadikan diri ini kesejukkan ++ L A P A R ( even dah lunch pown before naek bus ). Aku tertarik dengan pokcik bus nie. Kenapa...kenapa...and kenapa...??

Baru saja bermula perjalanan aku sudah rasa mengantuk apatah lagi pokcik yang membawa bus nie kan. Pokcik nie pun bukak la siaran radio rock. Dung dang dung dang.. Aku yang kurang minat ( kurang ker ) arena musik rock pun memasaang headset dengar lagu2 paberet aku. Sedang dok layan lagu2 senti"mentel" aku nie, tetibe ada la satu budok pompuan kecik yang dok seat depan aku maen cak2 dengan aku. Comel der budok nie... Aku pun melayan jep la. Aku temgok dier dok ngan mak dier. Dan mesra dengan pokcik bus nie. Aku rasa bini pokcik bus nie.

Pastu, kreeeekkk...eeekkk.. ( ada tak bunyi bus break ?? )... Bus berhenti da... Sekali aku temgok luar takder pown bus stop. Krrroookkrookk ( perut aku lak bunyi ). Dok ler aku yang kepo nier mengintai pe jep yang buat pokcik nie berhenti. Ler uper2 nye aku nampak pondok jual apam balik derrrr.... Perrrghhh....ujan2 camnie mana buat orang laen tak tergugat derrr temgok apam balik nie... Sekali pokcik tu buka pintu dier yang meng-order apam balek tu. SEDIH wooo...!!! Aku yang lara ini mampu melihat dari belakang...uuwaaa....

Haa...sedang sedap2 aku temgok pokcik tu bukak plastik yang PENOH dengan apam balik, dier pun toleh belakang. Haish rasa2 cam nak bagi kat aku. Dush dush ( bunyi tumbuk kt seat ) sangkaan aku meleset. Ceyt, memang sah lah budak and mokcik kat depan tu anak bini dier. Pokcik tu bagi apam balik tu kat mereka lerrrr....Pokcik yang start balek the journey makan sambil drive. Aku tak rasa salah sebab aku rasa ini mungkin boleh buat dier ilang menamtok. Comel jep pokcik tu aku temgok. Sebab da la stereng bus tu besar ++ makan.

Hmm...perasan jep la aku nie kan... Aku pun amik bau jepla. Kenyang la jugak..ahaks.. Pastu, aku dok jep la menyendiri dengar lagu Secret by Republic. Sampai kat tol masuk Yong to the Peng , Yong Peng. Aku pown temgok sekali lagi pokcik tu buka plastik apam balik. Haaa.....ada chance nie (buewwkss..perasan lagi)... Huh..betol2 hampeh. Pokcik tu bagi kat minah tol laaa... Hahahahaha..aku memang perasan kan... Baek betol la Pokcik nie. Agaknye, kalu da sepoloh tol. Sepoloh2 dier benti kasi makanan. Hehehehe....

Itulah al kisah pokcik drebar bus SnS. Aku ingat nak share entry awal2 aritu. But then, terlupo plak. Bila aku start cite nie kat sis2 aku. Baru la aku teringat nak buat entry.. Huhuh..ok.. Tu jep lah. Semoga Pokcik nie, senantisa murah rezeki. Lepas nie kalu aku naek bus dier, mana tau rezeki aku pulok dapat makanan dari dier.. ( membawa seribu harapan la weyh..)



(^_^) LIFE
hidop nie kalu buat baik dekat orang mestilah kena ikhlas kan..
so for future mana tau bile kite susah ada orang tolong kite.
dan tak semestinya orang itu kite kenal..


5 comments:

Anonymous said...

mcm nak perasan lebey ko..

aQi + GenGkey said...

wah..
baeknye ati pakcik tu..
agk2 bpe ramai lg r org camtu wujud lg kt dunia ni an..
ahax..:D

haziqah bt md mohpty said...

a-none-ymos - ah lu..hampeh...ko pon suke prasan kaan.. aaaa pasannnn..hahah

aqi - rasanye ramai..tpi kite jep kengkadang tak perasan ke-baek-an hati seseorang itu..

Amir said...

gempak pakcik drebar haha

haziqah bt md mohpty said...

tau x per...
tu baru pondok apam balik dier jumpa...klau pondok jual pisang goreng..??
jeng..jeng..jeng..