Friday, February 25, 2011

4 hours is enough

Assalamualaikum...

What is all about 4 hours is enough..? Haaa... Actually, it is just simple things which my sleepy's hours... Yeah, lately I just got 4 hours only for my sleep. Hmm...too many things that I have to catch up since I got 2 test in one weeks.. Kind a crazy but it is reality especially when we got title as a "student".

Just now, Im taking Corporate Finance's test and it is killing me..!!! Hmm..but I think it is good since it could give us benefit for our final..
p/s - positive thinking...hehehehe

Okies, dont think that I can get enough of rest since I just took my test. Tomorrow monyet... I have module which we called it Modul Kenegaraan. From the name I think all of you can feel that how bored it would be.... However it is, I still have to have this modul.... pfftt..

Hmmm....

hmmmm...

hmmmmm....


Alaaaa....Lost of idea here.....
So...till then...dott...



(^_^) LIFE
I need a time...!!!


Monday, February 21, 2011

ehem .. ehem .. ehem

Assalamualaikum..

Hye readers...Lama sungguh aku tak meng-update ini blog. But now, since I got this ehem ehem, pepahem jep la. Insya'Allah, aku nak jep mneg-update benda2 yang aku nak kongsi. huhuhuh... Nak tau tak per yang ehem ehem nye..meh sini aku kasi temgok skt clue2... hahahah

inilah die...
( router utk wifi d umah sewa saya..)


Itulah dier ehem ehem saya... Sekian lama, saya menggunakan kuasa beto emak saya untuk mendapatkan ini wifi..Heheheh...

Okies..itu jep aku nak kepo kan.. Sesungguhnya, Haziqah memang seorang yang sangat kepo. Sekian terima kasih. Pesanan ikhlas dari anak pokcik Mohpty


(^_^) LIFE
life..life..life...
is wonderful
song by jason mraz - life is wonderful



Wednesday, February 9, 2011

Jejumpe Member lama..

Assalamualaikum...

Actually, entry tuk kali nie supposedly da lama kena buat sebab kami pergi time 22/1 yg lepas. So..kira da lama la kan...Tapi kan, setiap kali keluar mesti makan kan...So...pepahem jep la kan.. Hahahaha...

Aku jumpa member lama aku masa aku study kat UiTM Larkin. Kebetulan time tu, aku nak pergi shupping skit, so aku pown meng-plan kan diri untuk berjumpa member2 nie. But, tak semua yg ada time aku pergi campus tu. At last, kami bertiga yang berjaya meloloskan diri untuk ber-jimba jimbun bersama. Siapa jep yang pergi kan. Ha..ini dia...meh aku tumjuk erk..

inilah kami, dari kiri
myra, aku and zaila

Haa....Aku nie kan tak ble kosong perotnya...Pastu, masa sampai kt JJ, memule ingatkat nak pergi shupping dulu, but then, memasing perot da buat okestra yang merdu. Apa lagi, kami kena lah layankan muzik2 nie kan. Since one of us in on diet kan so kami meng-choose restaurant Chicken Rise Shop...Jangan marah yerp yang kene tu.. (p/s-tapi kalu nak on diet but nak makan sedap, CRS nie ble jadi la )

kelihatan Zaila yang memang tengah lapar..
dia lagi..hahahaha
finally, my plate..timgal tulang jep...
dan bean sprouts.

Ha...itu jepla.. After makan, baru pergi shupping mopping..As usual, bila girls dah jumpa shopping complex nie kan. Lagi2 kat section baju2 kan.. Semua pun macam peleset. Cari baju. Dah tak pikir dah nak meng-pose2 kan diri ambik gambor..huhuh..Anyway, aku gumbira sangat sebab lepas jugak rindu nak jumpa dorunk kan. Nanti, nak jumpa lagi kan. Kalau buley nak semua. Huhuhuh...

Okies, till then, bubye...
Wassalam..


(^_^) LIFE
Friends would be my second place after family
so, can you see how important they are..


Friday, February 4, 2011

Again..cousins day out... weee

Assalamualaikum...

Siape jep cousin aku yang bertuah kali nie dapat keluar ngan aku and sis2 aku. Haa...tu die..cik fatin aka dato' ct. huhuhuh. Memandangkan aku and angah tengah cuti mid sem. So, kami secara tak lamsungnye menjalankan aktiviti meliburkan diri ini ke JJ Tebrau. Kali nie, kami dapat membawa alom serta Haqq yang before this, aku da post entry yg kami tak bawak skali mereka bile nak pergi jemjalan sebab da certain things yang tak ble di elakkan. But still ada jugak yang kena tinggal means tak dapat ikut iaitu cek aren aka husband alom sebab dier keje. Kasian sama di kau...agagaga.

Actually kan, entry kali nie aku nak cont last entry yang aku cakab aku suker makan. But alang2, aku cite la skali pasal jemjalan nie. Tak banyak amek pict pown sebab memasing galak shupping kan..huhuh.. Meh ak share skit pe jep yang kami buat erk.

Yeah.. I'm driver here.
Walaaaa..here they are..
Pastu kan. Masa sampai JJ Tebrau. Memasing cakab nak pergi shupping dulu kan. Tak nak pergi makan. Sebab takot mengah namti masa shupping. At last, after withdraw duet, memasing da muke toya nak mintak makan. Pe lagi, pergilah kami cucu Ahmad bin Omar ini menuanaikan kewajiban mengisi perut mereka. Kami memilih Black Canyon tempat lunch kami. Meh temgok skit gila2 kami yep..

Kamilah cucu Ahmad Bin Omar
The foodies..Yuummieestt
( this set is Set C, and it is MUAI )
Kan aku da cakab. Aku memang suke makan...
Amm Amm Amm
Haqq dapat plastic plate. Sebab Haqq ganas
( p/s - This pict is showing that the foodies is all done... )
Im the french fries monster..
My plate..
( Licin sumgguh )
Makan makan gak. Nah ko bil. Balance dapat nie jep..hahahaha

Okies..Haa..cokop tak...? Nie entry untuk continuation yang lepas. Di mana aku cakab aku suke makan and aku prove kan lagi kan..Hahahah..Ok Ajieq, udah2 la tu dengan nak makan jep. Cube diet skit. Badan da macam buntal Haish.. Yolah2, bile da blaja and jauh dari umah kan susah nak makan. Diet la tu. Hahahahahaha....

Hmm.. Tu jep kowt aku rasa aku nak tumjuk and sharing is caring. Namti2, ada makan lagi. Aku kasi tumjuk erk. And memang ada pown entry pasal foodies. Huish, aku rasa aku da ble tukar title blog da. Jadikan blog nie khas untuk orang2 yang memanfaatkan foodies nie. huhuhu..

(^_^) LIFE
Ahad nie nak balek campus semula da.
Camner nak pergi UiTM Segamat sedangkan jambatan nak ke sana runtuh..
Cuti extend lagi kowt..
OOwwwwhh yess..yess...yessss



Thursday, February 3, 2011

makan..makan and makan..

Assalamualaikum...

Nak cakab pasal saya yang suke makan. Haish...tak dapat jeeettt nak tulun menjauhkan diri dari makan..!!!! hahahah....Memula nak share skit ayam panggang yang mak buat.. Mak nie, bile dapat resipi baru, dier suke nak buat lagi2 bila anak2 nya ada kat umah. Tu yang sronok tu. Hari2 makan best. Tak main la asik nak makan luar jep kan ( macam tak pernah makan luar..,bueewkss ). Last couple days, mak ada buat resipi ayam panggang masak balck pepper. Massyhookk.... Leceh skit nak panggan nye.. Nak kene setiap 20 minit curahkan kuahnya kat atas ayam. Kena masak for 2 hours but lepas first one hours kena balikkan ayam kasi ayam itu masak. Tak mau cakab lebeh..meh temgok hasil nya..

Taadaaaa...!!
This is mine...!!! Yuummieestt..

Meng-iurkan tak..?? Huh..korunk tak la kan. Tapi aku yerp.. Da namanye foodiesss..Mana ble tak kan. Next, pasal makan lagi. Kan aku da cakab. Aku suke makan. Temgok la aku camner. Bolat tak bolat kan.. Makan untuk seterusnya ..

pasal


.....


......


.......


Haaa...Sorry la yerp. Menamtok lak. Next makan, tak la panjang cerita nya. Tapi aku yang meng-ada2 nie malas dan menamtok. Actually, aku penat. Keje aku cuti nie memanjang drive jep (manual ok not auto..tu yang penat kan..). Huhuhuh..Tunggu jep la next entry. Sorry readers.. Wait till for my next entry ok. Adios...

Wassalam..


(^_^) LIFE
cuti2 nie sejop jep kan
but still best sebab
we share for every second we had preciously..