Thursday, April 21, 2011

Lawatan Muhibbah Part 2

Assalamualaikum..
Masihkah kau ingat akan previous entry ku ini..
Masihkah kau ingat...masihkah kau ingat..
huhuh...ceeyyy..Nyanyi lak..huish...

Ok2..Tau suara tu sungguh merdu dan aku perlu berhenti sekarang sebelum readers cabut lari..hahaha...
Baiklah. Meh aku sambung balik untuk previous entry aku.


Venue : Terengganu Equestrian Resort, All the way back to Segamat, Kuantan Parade
Date : 26 - 27th March

Aku mulakan dengan picture aku di Terengganu Equestrian Resort. Entry sebelum ni, aku ada cakap tujuan utama trip ini adalah untuk menghadiri dinner bagi part 4 & 5 dengan hasil kolaborasi bersama UiTM Dungun. So, here we are... Terengganu Equestrian Resort...!! Oppss lupa pulak. Tema malam dinner tu adalah Arabian Night..


Dinner kami pada malam 26th March
Makna nye, dlm previous entry aku, aku da cakap yang kami ada beriadah di Telok Gadong
And memang penat la amat. Maknanya, muke-muke kami di dinner gile sebal tahan penat dan ngantok.
Then, the foodiess...
Yeah, as you can see.. I took a lot of food.
Yummm.Yumm...
Ni nama dia Anis Amira.
Dia duduk sebelah meja aku masa makan.
Kami bersependapat adalah rugi tidak menjamu semua makanan buffet yang disediakan
Especially makanan ala2 5 stars punya..
( p/s - muka-muka bahagia kekenyangan. )
Yang kiri tu, Aqilah. Dress die memang lain dari yang lain. Tapi tak menang pun.
Yang kanan tu menang Prince of the night.

Esoknya, kami bertolak untuk pulang.
Di kala waktu masih panjang, kami singgah ke Kuantan Parade.
Tak buat apa pun. Tapi..kami buat nie.....

Ok. Untuk mengakhiri pict untuk entry kali ni,
Aku simpulkan dengan aku buat collage.

Dengan berakhirnya kami bermain bowling di Kuantan Parade, maka berakhirlah trip kali ini. Aku, nak cakap kat ketua project trip ni bahawa trip ni aku sangat-sangat puas hati. Aktiviti yang kamu2 semua buat cukup untuk kami melupakan seketika stress kami sebagai student. Kiranya, dah macam package cuti 3 hari 2 malam. Huhuhu.. GOOD JOB FISA..!!!


(^_^) LIFE
Before aku ikut trip ni, aku ada ikut lagi satu program FISA
Nanti, aku cerita trip yang tu pulak.
Itu pun macam biasa lah kalau rajin tu datang.hehe..



Tuesday, April 19, 2011

Lawatan Muhibbah Part 1

Assalamualaikum..

FISA stands for Finance Students Association, UiTM Segamat. Ha..Ada apa dengan FISA kan. Last couple week, aku ada ikut FISA punye program iaitu Lawatan Muhibbah ke UiTM Dungun, Terengganu. Actually, main occasion ke sana adalah Dinner FISA bagi student Part 4 and 5. But since ada kekosongan, aku dengan relanya ( padahal kepo2 nak ikut ) ikuti program ini. Overall, aku sesangat berpuas hati dengan program ini. Kiranya, aku banyak juga ikuti apa saja program FISA ni. Yerpla bak kata orang, bila lagi nak lenjan kalau bukan masa kita belajar kat U kan.

Tapi, kali ni, aku nak cerita trip Lawatan Muhibbah ni.


Okies lets the journey begin...

Date : 25th - 26th March
Venue : All the way to Dungun, Mayang Sari Resort, UiTM Dungun & Telok Gadong.

Picture tell a thousands words. Makna nya, aku malas nak karang2 nii... Jadinya....
Tadaaaa...

Ni masa kami berehenti makan mlm..
kalau tak salah medan selerea Muadzam Shah..
Ni waktu kami siap2 untuk ke UiTM Dungun.
Sementara kami menunggu yang lain kami berjalan ke depan Resort.
Depan tu laut..jadinya, sempatlah nak snap2 ni kan.
Ni kami dekat UiTM Dungun.
Tak banyak pict kat sana sebab semuanya berkejar masa.
Yang ni pulak, kami menunggu untuk ke Telok Gadong.
Penghujung kat UiTM Dungun ni la.
Ha..da sampai pun. Ni belom lagi di Telok Gadong nye.
Baru turun dari bus, tup2 trus snap2 pict.huhuh
Haa..ni la Telok Gadong.
Belakang aku ni, pemisah antara laut dan telok.
Kalau perasan, kat air tu nampak pembahaginye.
Inilah tujuan utama kami ke sini.
Beriadah bersama. Yang lelaki main futsal dan perempuan main bola jaring.
Ada jugak aku perasan yang main baling selipar. Seronok jep..
Kat belakang ni la telok nye.
Jadi tasik kan..??heheh..
Pa2 pun, banyak cerita misteri aku dengar pasal tempat ni..
Jeng..Jeng..Jeng..

Ha...tu jep lah setakat ini cerita Lawatan Muhibbah part 1.
Nanti, ada kesempatan ( actually kerajinan ) aku sambung lagi erk. Nie pun terkial-kial nak karang...huhuh..
Apa yang aku nak cakap sekarang, keseluruhan, aku sesangat berpuas hati trip ini. Lain kalin kalau ada lagi, aku nak ikut jep. Seronok tau....



(^__^) LIFE
Sesungguhnya, selagi kita bernafas di muka bumi ini,
Nikmatilah senikmatnya yang mungkin.
Tapi dengan cara yang betol di jalan Tuhan la..





Friday, April 1, 2011

Believe it boys or girls...

Assalamualaikum..

Yes reader..Im here for posting my entry. ( Daaa..so what else you do in this blog..?? ) hehehe... Lately, Im quite busy here don't know what make me sooo busy but im busy. ( In 1 words there are 3 words of busy.. =P )

Todays entry is just a small matter but I think it is important for us to know about it especially a SINGLE person. Before that I want to stress out here that I didn't say Couple is bad. There is a good things being a couple person such as he or she will be our good listener.

Hmm..haa...Now lets me begin a small point to be share to a single person who doesn't have any special person in their heart other than Allah and family. Why there is still no other person to be your partner...?? Why..why and why...

Listen dear,
It doesn't mean that there are no people that love on you. You must remember that Allah always love his people. There is connection on Allah love on you and yet you still doesn't have a partner in your life and what it is..?
It is because of Allah affection on you and Allah still didn't give you any partner in your life. Allah don't want you too hurt when you way too in love with someone and being hurt by them. Instead of that, believe it people in "JODOH TAK KE MANA". The God made man in pairs.
So, don't be so sad seeing others that so happy with their partner . Im saying this also for myself. Sometimes I felt that causes of Im still single is that Im soo ugly.

Yeah..Thats all people from me. Again, I want to stress out here, this entry is does not have any mean to Couple person.

Till then.. W'salam


(^__^) LIFE
I had read an article about this entry
But I didn't remember the URL.
So, I just can say
Credit to the writer of this article that make me sooo realize about it.