Tuesday, April 19, 2011

Lawatan Muhibbah Part 1

Assalamualaikum..

FISA stands for Finance Students Association, UiTM Segamat. Ha..Ada apa dengan FISA kan. Last couple week, aku ada ikut FISA punye program iaitu Lawatan Muhibbah ke UiTM Dungun, Terengganu. Actually, main occasion ke sana adalah Dinner FISA bagi student Part 4 and 5. But since ada kekosongan, aku dengan relanya ( padahal kepo2 nak ikut ) ikuti program ini. Overall, aku sesangat berpuas hati dengan program ini. Kiranya, aku banyak juga ikuti apa saja program FISA ni. Yerpla bak kata orang, bila lagi nak lenjan kalau bukan masa kita belajar kat U kan.

Tapi, kali ni, aku nak cerita trip Lawatan Muhibbah ni.


Okies lets the journey begin...

Date : 25th - 26th March
Venue : All the way to Dungun, Mayang Sari Resort, UiTM Dungun & Telok Gadong.

Picture tell a thousands words. Makna nya, aku malas nak karang2 nii... Jadinya....
Tadaaaa...

Ni masa kami berehenti makan mlm..
kalau tak salah medan selerea Muadzam Shah..
Ni waktu kami siap2 untuk ke UiTM Dungun.
Sementara kami menunggu yang lain kami berjalan ke depan Resort.
Depan tu laut..jadinya, sempatlah nak snap2 ni kan.
Ni kami dekat UiTM Dungun.
Tak banyak pict kat sana sebab semuanya berkejar masa.
Yang ni pulak, kami menunggu untuk ke Telok Gadong.
Penghujung kat UiTM Dungun ni la.
Ha..da sampai pun. Ni belom lagi di Telok Gadong nye.
Baru turun dari bus, tup2 trus snap2 pict.huhuh
Haa..ni la Telok Gadong.
Belakang aku ni, pemisah antara laut dan telok.
Kalau perasan, kat air tu nampak pembahaginye.
Inilah tujuan utama kami ke sini.
Beriadah bersama. Yang lelaki main futsal dan perempuan main bola jaring.
Ada jugak aku perasan yang main baling selipar. Seronok jep..
Kat belakang ni la telok nye.
Jadi tasik kan..??heheh..
Pa2 pun, banyak cerita misteri aku dengar pasal tempat ni..
Jeng..Jeng..Jeng..

Ha...tu jep lah setakat ini cerita Lawatan Muhibbah part 1.
Nanti, ada kesempatan ( actually kerajinan ) aku sambung lagi erk. Nie pun terkial-kial nak karang...huhuh..
Apa yang aku nak cakap sekarang, keseluruhan, aku sesangat berpuas hati trip ini. Lain kalin kalau ada lagi, aku nak ikut jep. Seronok tau....



(^__^) LIFE
Sesungguhnya, selagi kita bernafas di muka bumi ini,
Nikmatilah senikmatnya yang mungkin.
Tapi dengan cara yang betol di jalan Tuhan la..





No comments: