Wednesday, May 18, 2011

A day with cousin before entering U..

Assalamualaikum..

Aaa...ooo...eee... (okies, the truth is, aku memang dah tak tau nak mulakan entry macam mana lagi). Straight to the point here. Hari ini, aku dan angah had spend a day with my cousin which she will entering U by this Sunday. Kami bertiga berjalan di JJ Tebrau jep la yang kami mampu.

Apa jep yang kami buat. Hmm..since cik ateen cakap dia nak beli cadar, so bila kami sampai jep JJ tu, kami terus pergi TGV beli tiket dulu (uiks, macam salah cakap jep nie..). Haish, dah lari dari tujuan utama kan. Bukan, itu namanya strategi. Kita harus beli tiket untuk dapatkan position yang best yerp. Ha..then, baru ada senang itu hati itu mau buat hal yang lain. tung tang tung tang...uuu..aa..uu..aa.. dah habis beli cadar and other things, kami pom tengok movie cerita Priest.

Priest,hmm..first impression dekat movie nie ingatkan macam cerita ala-ala Constantine yang memang bunuh setan but taksub kat ke-agamaan (yang aku tak paham kenapa Malaysia boleh lepaskan cerita macam tu sedangkan cerita yang bukanlah XXXX sangat pun nak block). But then, it quite more better than Constantine. Tak la taksub dekat agama sangat. But, lebih dekat action ok (yang mana jugak aku asyik tutup muke dan melatah sebab terkejut). Pucuk pangkal nya nak cerita panjang pasal cerita ni, kamu tengok jep la sendiri nanti erk.

Lepas tu, as usual people. What else that I do wherever I out rollicking..?? Ah ha... makan la kan... Kali ni, kami memilih Johnny's Restaurant. Hmm.. Sungguh berbeza pilihan makanan kali ini. Lebih kepada on diet rasanya sebab before2 this, restaurant yang kami pilih mostly heavy food. Cakap banyak tak payah, aku kasi tengok gambar jep la ok.

We choose set Steambot C
This one is belong to Angah.
( if I was not mistaken, this is Nasi daging BBQ..)
Ini lah hasilnya bila semua rencah di masukkan.
My favourite, the sos. Superb..!!
And the end.....

Ha...dengan berakhirnya pinggan kosong maka berakhirlah perjalanan kami bertarikh 18 Mei.. Lepas ni, nak hang out lagi dengan cik ateen kena lah cari cuti umum sebab aku and angah cuti tak sama dengan dia since kami Degree and dia Diploma (sistem cuti sekarang sudah berbeza yang mana Degree and Diploma waktu belajarnya tidak sama lagi).

Ucapan khas untuk cik ateen, belajrlah sungguh-sungguh nanti yep. Kehidupan di Universiti totally not same when you are in school. It is getting harder and harder. Your social life also should be watch out since there is no parents that could watch over you. Overall, you must be strong and independent person. Don't give up in any things you do. We always here for you..okies...



(^_^) LIFE
Terasa sedih sebab arwah Ajun tak sempat nak raikan anaknya masuk U
hmm...sesungguhnya Allah sayang dekat Ajun.
al-Fatihah..

3 comments:

yaya said...

ma'ai ajieq...
cam best je an mknan2 tu..
gggrrr.
pwot yaya da bnyi2 da ni.haha

cik sakura :) said...

much love much love much love my dear cuzzy <3

haziqah bt md mohpty said...

yaya - mmg best..len kali kalu kite da kuar sesama...kite mkn camnie erk..

cik ateen - huhuhu..im blushing here...hehehe