Tuesday, June 7, 2011

Cartoon yang bernasib malang..

Assalamualaikum..

Hye readers.. So far..hows your day..? Must be fun than yesterday. Hmm.. Begitu juga aku. Hari ini, officially aku akan mulakan kerja setelah sebulan duduk di rumah. Yeah.. supposedly aku kerja di Jb tempat kawan mak aku. But then, suddenly mak tak kasi sebab ulang alik Jb - Pontian is very tiring. Sebab mak aku da kerja di JB sudah 10 tahun di mana selama itulah mak aku berulang-alik Pontian - JB. Yang kerja di Pontian ni pun tempat kawan mak aku juga. SO, menggunakan kuasa beto yg ada, terus dapat masuk kerja..ngeee...

Okies, back to our main title of this entry. Hehehe. Aku nie nama jep da 21 tahun, but still watching cartoon movie. Apa yang aku dapat analisis kan, kesian la hai certain watak dalam cartoon ni. Asyik bernasib malang jep. Hehehe.. Contohnya..

Tom and Jerry

Dalam cerita ini, Tom akan berusaha untuk mendapatkan Jerry. Dan setiap kali itu juga la Tom tak akan berhasil. Jerry ni suka sangat sakat Tom. Haish. Ada satu episode tu yang mana Tom sudah bosan nak kejar Jerry. So, dia pun tak layan Jerry langsung pun. Jerry pun naik heran dan bosan juga sebab tak dapat main kejar-kejar dengan Tom. Macam-macam Jerry buat untuk tarik perhatian Tom. But then, he still have no interested on Jerry. Heheh.. Ha.. sayang juga Jerry dekat Tom..


Secoond cartoon is..Road Runner vs Coyote

Ha..ini pun cartoon yang malang juga. Malangnya jatuh dekat Coyote tu. Hehehe. Coyote ni, selalu ada aja idea untuk perangkap Road Runner (RR). Tengoklah dalam picture ni. Walau bernas macam mana pun idea Coyote untuk tangkap RR, tetapi nasib tetap tak menyebelahi Coyote. Contoh..ada satu episode tu di mana RR berada di hujung kaki bukit yang tajam. Dan Coyote yang diri di safe side telah merekahkan kaki bukit itu untuk jatuhkan RR. Kalau logiknya mestilah RR akan jatuh. But, nasib malang si Coyote ni, dia yang jatuh (dasar pedengki punya kartunis)


Haish..Actually, ada banyak lagi cartoon-cartoon yang bernasib malang macam Coyote and Tom ni. Tapi aku jep yang malas nak search picture-picture nya. heehehe. Apa-apa pun, memang kelakar kalau tengok cartoon ini. Mengarut macam mana pun, layan jugak. Jangan main-main, abah aku pun melayan juga (Sebab anak-anak dia yang control remote tv sebenarnya..hahaha).

Ok lah. Itu jep aku nak mengarut dengan apa yang aku terpikir untuk jadikan sebgai entry kali ini. And tau dah and tak kesah ada ke atau tidak yang nak baca entry ni. Yerpla blog yang tak popular katakan (ceyt, ayat touching ni..bhaaabhaa).

Wasslam..


(^_^) LIFE
harap-harap hari ini aku dapat bekerja dengan smoothly
tak da yang nak buli-buli..




No comments: