Monday, June 20, 2011

koya jep lebih..

Assalamualaikum..

Wuah..its been almost 2 weeks that I worked at Shell as cashier and ++ (means bukan as cashier jep, tapi kerja stor dan luar pun kena buat..kira multifunction la.) So far, ok kerja dekat situ. Kalau cerita penat, tipulah kalau tak penat. Alahai..kerja apa jep yang tak penat kan.

Hmm..apa kena dengan tajuk entry aku kali ini kan. K O Y A atau maksud lain belagak jep lebih.. (dan kalau lebih geram aku bagi ini terus FCUK). Okies..let me story moly ok.. Like this, before aku kerja di Shell, aku ada mohon dekat satu kedai buat barang pengantin. Reason aku mohon dekat sini firstly sebab aku tengok kerja kahwin banyak gila di mana memang akan memerlukan pekerja yang ramai. Secondly, sebab aku ada experience buat gubahan ini since masa Alom aku tunang and kahwin semua gubahan aku yang buat (ceyh2 nak promote la nia...bahabhaabahaa).

Then, bermula sesi interview. Aku di interview yang first impression aku tengok style cakap and koya dia tu macam Big Boss dekat situ. Dan juga like she knows everything (means gubahan bagai tu dia sudah expert gitu). Okies, dia suruh aku buat satu gubahan dekat situ ikut idea aku. Haaa, this one memang terserlah KOYA dia tu.

Masa aku sudah gunting ribbon and kain jarang untuk balut polystren, tetiba dia suruh aku guna yang polystren lebih besar dan gunting kain satin. Ok fine, aku terima lagi. (tadi awal-awal cakap suruh buat ikut suka aku..pergh cakap putar belit betul). Ok..bila dah gunting aku pun balut la kain satin dekat polystren tu. Style aku la kan. And she interrupted me again. "Macam tu ke cara balut kain satin tu..?" Deeehhhh....

Kenapa aku tak nak dengar dia cakap. Sebab masa aku tengah gunting2 kain, dengan mata kepala aku sendiri aku nampak and dengar dia tanya dengan expertise dekat situ macam mana nak balut polystren tu (memang bulls*** la..) Kau memang dapat ni.. FCUK..

Haa..once again, memang aku rasa dia ni memang nak dapat FCUK aku banyak kali la. Masa aku sudah habis balut kain satin yang ya memang aku admit tak la sesempurna expertise buat, tetiba ada satu amoi ni cakap dekat Si Koya ni suruh aku berhenti buat. Then, baru lah amoi ni ada style yang betul untuk interview and the most important things is she always smile at me no matter what my gubahan is look alike. Deeehhhh... rupa-rupanya amoi ni yang the owner of the store.. Molek jep amoi ni bual deangan aku. Kalau Si Koya tu, hidng tinggi jep lebih.

Haaa...macam-macam ragam betul manusia ni kan. Alaaaa, aku akui yang aku pun tak la sebaik umat yang amat pun. Cuma, deeyyyyy Si Koya ooiii, tengok cermin dulu la before nak judge orang ni. Haa...lepas jugak aku nak cerita kat entry aku ni. Bhhaaaabhaaa..

Now, I'm satisfied worked at Shell even it was soooooooo tired. But it's good for me because AKU DAH GEMOK la weyyyy..

Okies, I ends my entry right now.
Till then, wasslam...


(^_^) LIFE
would like to watch out my diet
wish sooo..


1 comment:

Enuni Hanim said...

Hye, tumpang promote boleh? Nk promote this blogshop, http://hijab-intrend.blogspot.com/ or you can find us at fb, hijab-intrend blogshop.

Kami ada menjual shawls yg sgt cantik. The latest one is custom made shawls yg sgt cantik dan berkualiti tinggi! Btw, thanks! (: